Kolon-tavi Madárvárta

Az 1999 óta működő standard hálóállás 600 m hosszú a Kolon-tó nádasában. Minden évben július 10-től őszig mindennapos énekesmadár befogást és gyűrűzést végzünk ezen a hálófelületen. 2001-től kezdve évente megszervezzük az ún. Nagy Átfogást, melynek során a tó teljes keresztmetszetén, 1600 méteren gyűrűzünk. Ez a program július 10.-től 24.-ig zajlik, ilyenkor a mintaterületet három gyűrűző és segítői látják el. 2006 óta a standard vonuláskutatás mellett tavaszi vonulási és költési időszakban zajló vizsgálatokat is végzünk. Ennek fantázianeve a Kis Átfogás, melyet március elejétől június végéig, kéthetente végzünk a reggeli órákban, ugyancsak 1600 méteres hálóállással. Ennek során a gyűrűzést a háló mellett, folyamatosan végezzük, a madarak mozgatása nélkül.

Feladataink közé tartozik még a madármentés és repatriálás is, melyet a Kiskunsági Nemzeti Parkkal együttműködve végzünk.

A Kolon-tavi Madárvárta 2017.-évi jelentése

A Kolon-tavon 2017-ben a sztenderd vonulás kutatási periódusban 88 napon folyt madárgyűrűzés. Ebben az időszakban összesen 7891 madárra került egyedi számozású ornitológiai jelölőgyűrű. A következő táblázatban a jelölt madárfaj összesített fogási eredményei láthatók.

feltöltés alatt…

You are donating to : Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...